• Broekerenk 78095 RP 't Loo

Over ons

H. Scholten Bouw

Kwaliteit staat voorop bij H. Scholten Bouw uit ‘t Loo/Oldebroek.
Onze uitstekende dienstverlening, de persoonlijke aandacht voor elke klant en onze betrouwbare werkwijze zijn daarvoor het beste bewijs. De gemotiveerde medewerkers van H. Scholten Bouw staan graag voor u klaar. “Al vanaf jongs af aan” zijn wij actief op het gebied van nieuwbouw, onderhoud, renovatie en restauratie van woningen en bedrijfspanden. Een specialiteit van ons bedrijf is kwaliteit en betrouwbaarheid.
Awesome Image

Hendrik Scholten

Werkgever / Eigenaar
Inmiddels wonen en werken we alweer 10 jaar met veel plezier op het Industrieterrein Stuivezand op ’t Loo Oldebroek. We hebben de werkplaats aan huis en dit heeft voor- en nadelen. Mijn carrière ben ik begonnen met een BBL opleiding bij Aannemers bedrijf Vos in Elburg. Na circa een half jaar kwam ter sprake dat het bedrijf zou beëindigen. Op dat moment ben ik benaderd door een werkvoorbereider van bouwbedrijf Schreurs in Oosterwolde om daar te komen werken. Daar ben ik in dienst gekomen en de BBL opleiding afgemaakt. Hier heb ik ontzettend veel geleerd, we deden alles van a tot z. Je begon samen met je leermeester aan een woning in de fundering en je sloeg het laatste plintje tijdens de afwerking ook aan de muur. Mijn leermeester was daar Harry vd Grift waar ik altijd met veel plezier mee heb samen mogen werken. We voelde elkaar perfect aan, we overlegde wie wat en we begonnen te timmeren. Na 4 jaar opleiding en het behalen van mijn diploma kom ik daar in vaste dienst komen. Na een half jaar kregen we van de directie te horen dat er een reorganisatie aan kwam i.v.m. het teruglopen van de opdrachten. Op dat moment gaf Harry te kennen dat hij wel intentie had om met mij samen verder te gaan en dat sprak mij wel aan dus zijn we begonnen als: vd Grift en Scholten bouw. Dit hebben we circa 4 jaar samen gedaan met veel klussen en nog meer plezier. Een klein bedrijf kost veel vrije tijd en Harry gaf aan te willen stoppen. In goed overleg zijn we uit elkaar gegaan en ben ik onder de naam: H Scholtenbouw BV verder gegaan. In het begin was dat wennen zo allen op pad. Het begon steeds drukker te worden en ik huurde ZZP’ers in en nam leerlingen aan om ook het timmer vak door te geven aan jonge medewerkers net zoals ik het geleerd heb. Daar geniet ik nog elke dag van de jeugd te laten ruiken aan het mooie ambachtelijke vakmanschap. Ik heb diverse leerlingen mogen begeleiden, de ene vind het mooi om eigen verantwoordelijkheid te nemen en de ander timmert graag met de leermeester samen. Ik vind het mooi als leerlingen inzet en motivatie laten zien om een opdracht tot een goed einde te brengen. Ze krijgen bij mij daar de ruimte voor zodat een jonge leerling zich kan ontplooien tot vakman. Inmiddels ben ik al 15 jaar zelfstandige en op dit moment heb ik 1 vaste medewerker en een leerling die de BBL opleiding volgt. Bij pieken maken we gebruik van diverse vaste ZZP’ers. Wat ik leuk blijf vinden is dat de jeugd het vak mag leren. Omdat we kleinschalig zijn doen we veel werkzaamheden waardoor elk facet van het mooie timmer vak aan bod komt. Van de fundering tot de afwerkingsplint. Neemt u gerust een kijkje op onze site, u ziet hier projecten die we gemaakt hebben door de jaren heen.
Awesome Image

Herbert Smit

Voortgezet Timmerman
Woonachtig in Elburg samen met mijn ouders en broers. Mijn vader is niet werkzaam in de bouw en heb zelf gekozen om de timmeropleiding te volgen en de bouw in te gaan. Ik heb 4 jaar op de middelbare school “De Nuborgh” in Elburg gezeten met als richting bouw. Via een bouw leraar op deze school ben ik in contact gekomen met H Scholtenbouw en heb daar stage gelopen. Dit was 1 dag in de week en dit beviel zo goed dat ik daar vele uren in de vakanties en op de zaterdagen heb gewerkt. Na de zomervakantie ben ik gestart met de BOL opleiding in Zwolle. Deze opleiding bevat meer theorie en de stage was bij verschillende bouwbedrijven in verschillende functies. Ik heb daar veel geleerd en gezien en ook mijn passie gevonden. Ik vind het mooiste om op de werkvloer met de hamer mooie projecten te maken. Ook prefab constructies van houtskelet maken in de werkplaats vind ik erg mooi. Bij Hendrik krijg ik hier ruimte voor en kan veel van hem leren. Doordat we met een klein team zijn moeten we alle voorkomende werkzaamheden uitvoeren, de variatie en uitdaging die daar bij komt kijken maakt het werken extra leuk. Mijn opleiding loopt ten einde en hoop aankomende zomer mijn diploma in ontvangst te nemen. Hendrik heeft mij een baan aangeboden en kijk er naar uit om in dienst te treden en “samen mooie dingen te maken “ in zo’n mooi jong enthousiast team.
Awesome Image

Luuk van der Heide

Stage loper en starter BBL opleiding
Stage loper en starter BBL opleiding Mijn naam is Luuk en woon in Oosterwolde samen met mijn ouders, broers en zusje . Mijn familie is ook werkzaam in de bouw en wil zelf ook in de bouw. Ik ben gestart met de BBL opleiding. Afgelopen 4 jaar heb ik op de middelbare school “de Pieter Zandt” in Kampen gezeten, hier heb ook al de richting bouw gekozen. Via een stage periode ben ik terecht gekomen bij Hendrik. Net als Herbert ben ik buiten mijn stage hier veel aan het werk geweest. Geen dag was het zelfde en we hebben veel afwisseling in werkzaamheden. Dit is ook uitermate geschikt voor mijn BBL opleiding. Na de zomer ga ik 4 dagen meewerken op de bouw en 1 dag naar school. Wat ik vooral leuk vindt bij H Scholtenbouw is dat het altijd gezellig is en er wordt altijd gelachen. Maar ze zijn hier ook heel secuur in de dingen die worden gemaakt en dat vindt ik zelf heel fijn werken. Samen zijn we een jong en enthousiast team en voelen elkaar inmiddels goed aan.

Onze uitstekende dienstverlening, de persoonlijke aandacht voor elke klant en onze betrouwbare werkwijze zijn het beste bewijs van onze kwaliteit.